Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.
Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca. Intre timp pregatim unplutura amestecand verdeturile tocat si usturoiul zdrobit marunt cu ulei de masline.
Dupa ce aluatul a crescut in volum il impartim in 2 bucati. Intindem cu sucitorul o fasie mai lunga pe care o vom unge cu amestecul de verdeturi si usturoi.
Le rulam si le punem intr-un vas acoperit cu hartie de copt. Lasam painea sa mai creasca in vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.
Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar sa se raceasca. Cat timp este inca fierbinte o ungem cu ulei de masline si presaram parmezan ras.
Pofta buna!