Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan

de divainbucatarie in Piine, 4 Iun 2011 | 5710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml lapte caldut
  • 3 linguri unt
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 lingurite parmezan ras fin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.

Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca. Intre timp pregatim unplutura amestecand verdeturile tocat si usturoiul zdrobit marunt cu ulei de masline.
Dupa ce aluatul a crescut in volum il impartim in 2 bucati. Intindem cu sucitorul o fasie mai lunga pe care o vom unge cu amestecul de verdeturi si usturoi.

Le rulam si le punem intr-un vas acoperit cu hartie de copt. Lasam painea sa mai creasca in vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.

Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar sa se raceasca. Cat timp este inca fierbinte o ungem cu ulei de masline si presaram parmezan ras.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu orez