Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan

de divainbucatarie in Piine, 4 Iun 2011 | 5822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 ml lapte caldut
  • 3 linguri unt
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva fire de cimbrisor
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 2 lingurite parmezan ras fin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.

Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca. Intre timp pregatim unplutura amestecand verdeturile tocat si usturoiul zdrobit marunt cu ulei de masline.
Dupa ce aluatul a crescut in volum il impartim in 2 bucati. Intindem cu sucitorul o fasie mai lunga pe care o vom unge cu amestecul de verdeturi si usturoi.

Le rulam si le punem intr-un vas acoperit cu hartie de copt. Lasam painea sa mai creasca in vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.

Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar sa se raceasca. Cat timp este inca fierbinte o ungem cu ulei de masline si presaram parmezan ras.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lau 1

06.06.2011, 21:40

bunaa

divainbucatarie 1

07.06.2011, 09:46

Multumesc Elena!

divainbucatarie 1

07.06.2011, 09:46

multumesc sufletista!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii-reteta bunicii