Painici

de AnyCostescu in Piine, 15 Apr 2013 | 6674 vizualizari

 

De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 400 g faina( depinde de calitatea fainii)
  • 1 lingura drojdie uscata
  • jumatate de lingura de sare
  • 2 cuburi zahar
  • aproximativ 200 ml apa
  • un ou pt uns
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...

Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..

Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.

Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..

Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..

Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..

Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..

Au iesit niste minunatii de painici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cea mai pufoasa paine