Painea bunicii VanDoren's

de RuxyRux in Piine, 14 Feb 2011 | 5853 vizualizari

 

O paine de casa pufoasa si fooooaaarte gustoasa...si o reteta pe care bunica Van Doren's a lasat-o cand avea 90 de ani( pe mine sincer m-a impresionat povestea)...

 

INGREDIENTE

  • 3 cani apa calda( 600 ml)
  • 3 linguri drojdie uscata
  • 3 linguri sare( rase!!!)
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 4 linguri zahar
  • 8 cani /900 gr faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea bunicii VanDoren's:

Cerneti faina toata intr-un vas.

Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc.

Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe margine, uleiul si apa. Amestecati bine si cand incepe sa se lege aluatul, usor, usor turnati si restul de faina amestecand foarte bine. Framantati atat cat sa incorporati bine faina( e posibil sa mai aveti nevoie de un pumn mic de faina in plus fata de cantitate).

Lasati sa dospeasca o ora la cald acoperind vasul cu un servet. Cand volumul s-a dublat impartiti aluatul in doua si puneti-l in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Lasati sa creasca pana in marginea tavii si apoi dati la copt la cuptorul incins la 175 grade pentru 40-45 de minute.

Nu taiati niciodata painea fierbinte. Daca va este pofta mai bine rupeti bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea bunicii VanDoren's" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa, chimen si coriandru