Dupa ce am incercat painea fara framantare din faina alba am facut si varianta cu faina integrala. Foarte gustoasa si mult mai sanatoasa.
Intr-o cana, amestecam zaharul cu drojdia zdrobita, turnam 100 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit aprox. 10 minute.
Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Amestecam cu o lingura de lemn adaugand treptat si restul de apa calduta.
Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Aluatul este destul de lipicios si trebuie sa presaram deasupra faina din plin.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.
Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. Turnam practic aluatul in tava.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 230 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar sau un prosop.