Paine rustica frantuzeasca

de Mitinita in Piine, 15 Apr 2011 | 5346 vizualizari

 

Azi Franta...

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 lingurita de drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingura de miere
  • 25 grame unt de casa
  • 350 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica frantuzeasca:

Se pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea.

Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr paine sau baghete daca aveti. Se lasa deoparte 30 de minute, acoperite.

Se preincalzeste cuptorul si se pune un recipient cu apa (oala sau tava de copt) in partea de jos a cuptorului. Se presara putina faina deasupra aluatului.  Cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit ascutit se pot face mici taieturi in diagonala. Se da la cuptor si se coace 15 minute la o temperatura mai mare (190 C),apoi inca 15 minute la o temperatura mai mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in 3