Paine pufoasa de casa

de Rahela Velicu in Piine, 3 Feb 2017 | 7132 vizualizari

 

Painea de casa este preferata mea, mai ales calda cu branza si rosii. Hm...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calda
  • 1 cub de drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa de casa:

Mai intai, dizolvam drojdia in apa calda, adaugam zaharul si turnam peste faina. Incepem sa framantam, adaugam si sarea si framantam bine. Aluatul rezultat este moale, dar nelipicios.

Lasam la dospit in loc calduros, pentru 40-50 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6-7 parti egale, facem bilute si le punem in forma de floare in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou, presaram mac si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30 de min.

TIPS-URI

1

Macul poate fi inlocuit cu susan sau poate fi eliminat de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]