O minunatie de cornuri de care te poti bucura cateva zile fara probleme.
Sunt excelente cu unt, gem, dulceata, nutella, crema de branza, etc.
Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.
Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.
Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.
Se imparte aluatul in bucati.
Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se ruleaza pe lungime.
Rulourile se aplatizeaza si se intind apoi pana obtinem fasii foarte subtiri.
Se ruleaza si se da forma de corn.
Se aseaza in tava si se lasa la crescut cca. 20 de minute.
Se ung cu ou batut cu 2-3 linguri de lapte caldut si se coc la foc mediu pana sunt
rumenite.
Sunt niste cornuri grozav de bune, cu coaja crocanta si miezul pufos. Asa cum erau
de cumparat la brutariile de altadata.
S-aveti pofta!