Cornuri pentru mic dejun

de cocineraviajera in Piine, 10 Oct 2011 | 4619 vizualizari

 

O minunatie de cornuri de care te poti bucura cateva zile fara probleme.
Sunt excelente cu unt, gem, dulceata, nutella, crema de branza, etc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa,
  • 15 gr drojdie,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita zahar.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.

Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.

Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.

Se imparte aluatul in bucati.

Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se ruleaza pe lungime.

Rulourile se aplatizeaza si se intind apoi pana obtinem fasii foarte subtiri.

Se ruleaza si se da forma de corn.

Se aseaza in tava si se lasa la crescut cca. 20 de minute.

Se ung cu ou batut cu 2-3 linguri de lapte caldut si se coc la foc mediu pana sunt

rumenite.

Sunt niste cornuri grozav de bune, cu coaja crocanta si miezul pufos. Asa cum erau

de cumparat la brutariile de altadata.

S-aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

brunetica 1

17.10.2011, 14:09

delicioase cornurile tale, o sa incerc si eu reteta

cocineraviajera 1

19.10.2011, 23:44

Chiar te rog sa le incerci Brunetico, si sa-mi spui te rog cum ti-au iesit. Spor la facut si la mancat!

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:28

o reteta numai buna de adaugat la favorite=p~

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine traditionala greceasca cu masline