Paine neagra de casa

de corina241 in Piine, 22 Dec 2013 | 7439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina neagra
  • 300 ml apa
  • 1/2 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra de casa:

Punem apa,  apoi se adauga uleiul, sarea si zaharul in cuva masinii de paine. Deasupra se adauga faina neagra (sau integrala), iar drojdia uscata trebuie adaugata ultima. Deoarece acum folosim faina integrala, cantitatea de apa trebuie sa fie un pic mai mare deoarece acest tip de faina absoarbe mai multa apa.

Dupa ce am pus toate ingredientele am introdus cuva in masina de paine. Pentru paine neagra eu am folosit programul special pentru paine din faina integrala (acest program se regaseste la toate masinile de facut paine). Dupa ce este gata, painea se scoate pentru a se raci. Va recomand sa scoateti painea din cuva cand este inca este fierbinte, apoi o vom scoate painea pe un gratar si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte de in