{Painea aceasta e un fel de paine indiana, Navajo. Dar putin diferita, Navajo e prajita in ulei iar aceasta
se poate face pe gratar sau pe
plita si e putin mai groasa. Poti sa o servesti cu orice, cu o salata, impreuna cu o supa sau cum am
facut eu, cu gratar de pui si cascaval.
Iar daca nu vrei sa mananci carne, pregateste o omleta buna pe care sa o servesti cu painea Navajo.}
Din aceasta compozitie ies 10 bucati. Intr-un bol mare se amesteca faina, sarea, praful de copt si condimentele din plante {se pot folosi si alte arome, in functie de cele pe care le preferi} Adauga uleiul {se poate folosi ulei de masline sau de floarea soarelui}, amesteca si pe urma fa in mijloc un loc cu o lingura pentru a turna apa. Cu o furculita ia incet din faina de pe margini, continua sa amesteci pana cand se formeaza o compozitie omogena.
Dupa ce devine tare aluatul, ia-l din vas si framanta-l cu mana pe o suprafata din lemn, data cu faina. Daca aluatul e prea moale, adauga putina faina sau apa daca e prea tare. Dupa vreo 5 min. dupa ce e bine framantat, pune aluatul inapoi in vas si acopera-l cu un prosop. Lasa-l 15 minute sa stea la cald. Apoi imparte aluatul in 10 parti egale, si framanta fiecare bucata de forma unei mingi. Da-te cu putin ulei pe palme si modeleaza aluatul, pana cand este gros de 1 cm. Pune o tigaie de clatite la incalzit, sau una care e mai groasa. si pune painile la prajit, nu trebuie sa folosesti ulei.
Prajeste-le pe ambele parti la fel, painile sunt gata cand s-au copt si in interior. Eu le-am lasat la foc mic mai mult de 10 min. E important sa folosesti o tigaie buna pentru a nu se arde iar daca se prajesc lent si la foc mic, se vor coace si in interior. Se servesc calde, sau se pot reincalzi.
Pentru gratarul de pui e nevoie se sare si piper pentru a condimenta pieptul de pui felii, apoi puneti 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie de gratar si prajiti puiul pe ambele parti pana cand are o culoare aurie. Se taie o paine navajo in 2, apoi pune puiul si o felie de cascaval si se serveste imediat.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html