Paine la tava

de lucy2002 in Piine, 10 Ian 2020 | 4621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita cu varf de sare fina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou batut pentru uns
  • seminte de susan si floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:

Se cerne faina intr-un bol mare.

Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul  si framantam foarte bine.  Lasam aluatul la dospit. Dupa ce  a crescut in volum il transferam pe masa de lucru si-l impartim in doua. Luam cate o bucata de aluat si ii dam forma unei franzele o asezam in tava cu hartie de copt si lasam pentru un sfert de ora sa creasca.  Dupa ce a crescut se unge cu ou batut si se presara cu susan si seminte de floarea soarelui. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit acoperite cu un servet.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui