Atat de buna a iesit incat am mancat - o doar cu ulei de masline si rosii .
Cerneti intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara .
Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min.
Incepeti framantatul incorporand faina + cate putina apa dezmortita . Framantati pana incepe aluatul sa se desprinda de maini , adaugati si uleiul .
Lasati la dospit 45 min pana aluatul isi dubleaza cantitatea .Dupa cum am invatat de la bunica fac o cruce mare in aluat .
Amestecati semintele in aluat si il rasturnati pe o planseta presarata cu faina.
Formati paini sub forma dorita crestand cu un cutit uns cu ulei , eu am pus aluatul in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.
Lasati sa creasca in tava painea si puneti la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 min . la foc mai mare , apoi inca 30 la foc mediu .
Am scos-o cand a fost coapta si am pus-o intr-un stergar curat sa se odihneasca . Bunica spunea ca trebuie sa mearga la ,, Dumnezeu '' !!!
1
Cerneti intodeauna faina , se va ,, aerisi '' si preparatul va fi mai pufos .
2
In partea de jos a cuptorului asezati o craticioara cu apa, veti avea aburi care vor ajuta sa creasca bine painea si in cuptor.