Paine Indiana Naan

de Brindusa in Piine, 13 Feb 2011 | 9882 vizualizari

 

Aceasta este o paine ca o lipie, foarte des intalnita alaturi de mancarurile indiene. Caracteristica ei e ca prin coacere se desface si lasa in mijloc un gol. Se mananca simpla sau umpluta cu carne tocata, cartofi, ceapa si multe altele.

Painea aceasta este foarte buna calda, direct din cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina de paine
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 ml iaurt
  • 100 ml lapte, caldut
  • 100 - 150 ml apa , calduta
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Indiana Naan:

Amesteca drojdia cu mierea si  50 ml apa. Lasa pana cand incepe sa faca spuma

Amesteca faina, sarea, uleiul si iaurtul. Adauga laptele, drojdia si restul de 50 ml apa

Amesteca cu o lingura la inceput, apoi framanta cu mana pana ce coca devine elastica. Daca coca e prea tare, mai aduga cate putina apa, pana devine mai moale.

Lasa coca la crescut intr-un castron cam 1 ora, sau pana ce isi dubleaza volumul

In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura maxima si pune in el o tava mare, ca sa se incalzeasca bin. Daca ai piatra pentru pizza, foloseste-o.

Cu mainile unse cu ulei (sau cu putina faina) scoate coca din castron si imparte-o in 10 bucati.

Intinde 3 bucati de coca sub forma ovala, nu prea subtire,ca sa nu iasa foarte uscate dupa copt

Pune cele 3 bucati in tava incinsa si coace la 225 C (foarte tare) 7 minute, apoi intoarce pe cealalta parte si mai coace 7 minute (in total cam 15 minute ajung)

Scoate painea din cuptor si pune tava la loc in cuptor, ca sa se incalzeasca din nou. Mai coace 3 bucati. Continua pana cand termini toata coca.

Serveste painea calda cu ce curry iti place

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Indiana Naan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu dovlecei