Paine in vas roman

de Sylvia in Piine, 23 Iul 2010 | 5387 vizualizari

 

Pentru am vazut astfel de paine si mi-a placut foarte mult cum arata am incercat si eu o reteta care imi place mie. Trebuie sa le multumesc Nadinei si Mihaelei care mi-au facut pofta ca a ieist o bunatate de paine.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de : 

  • 300 grame faina alba,
  • 100 grame faina neagra,
  • 100 grame fulgi de secara,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 2 linguri ulei de masline,
  •  o lingurita miere si o lingurita de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

  Aluatul l-am facut cu masina de facut paine, apoi am modelat o franzela si am asezat-o in  vasul roman tapetat cu faina.

  Am mai lasa-o la dospit 20 de minute apoi am copt-o la 220 grade 25 minute cu capacul pe vas si inca 15 minute  la 210 fara capac  sa se rumeneasca. A iesit foarte buna si cu o coaja crocanta ca si painea pe vatra, merita incercata macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ela 1

24.07.2010, 19:33

nadina73 1

24.07.2010, 19:37

super ,zici ca-i desenata5 furcu

Adinacarla 1

26.07.2010, 00:06

buna idee...am si eu vas roman...trebuie sa incerc si eu...dar mai trebuie sa-mi cumpar masina de paine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine spic de grau~sau~Pain d'epi