Paine impletita, cu lapte si oua

de Ancutsa in Piine, 2 Apr 2020 | 2095 vizualizari

 

Vă prezint azi o pâine de casă, împletită, cu lapte și ouă. Toată lumea era nerăbdătoare să încerce o pâine nouă, însă pâinea cere timp, așa că a trebuit să așteptăm cuminți. A ieșit atât de pufoasă și bună și a mers foarte bine cu cremă de brânză și dulceață de fructe de pădure.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă + 50 ml apă + 50 g făină pentru maia,
  • 200 ml apă caldă,
  • 100 ml lapte,
  • 700 g făină,
  • 1 linguriţă (rasă) sare,
  • 2 ouă
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu lapte si oua:

 

Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut 30 de minute.

 Se adaugă restul de apă, laptele cald, sarea. Se bat cele două ouă, se toarnă din ele în aluat, dar aveți grijă să păstrați puțin și pentru uns. Se adaugă apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând ușor până se obţine un aluat pufos. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la crescut cam o oră sau până îşi dublează volumul.

 Se răstoarnă aluatul pe masa înfăinată, se frământă aluatul, până capătă consistență, apoi se împarte în 3 bucăți. Se ia fiecare bucată de aluat și se lungește, apoi se împletesc aceste fâșii.

Se transferă pâinea într-o tavă  pregătită cu foaie de copt, se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la crescut încă o oră.

Se îndepărtează folia, se unge pâinea cu oul păstrat mai devreme și se dă la cuptor, la foc mediu, 15 minute, apoi se dă focul mic şi se mai lasă încă 35 de minute, în total 50 de minute (sau până consideraţi că e bine coaptă, în funcţie de cuptorul vostru).

 

Timp de pregătire: 3h

Timp de coacere: 50 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/paine-impletita-cu-lapte-si-oua.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu lapte si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit