Paine impletita

de marianascarlat in Piine, 5 Mar 2013 | 3645 vizualizari

 

Dupa mine,cea mai minunata inventie in materie de "electrocasnice" este masina de facut paine. N-o sa ma credeti ca am stat cu ea in bucatarie o jumatate de an fara sa o folosesc.
Am primit-o de la fica mea, dar nu avea si un manual de utilizare si pentru ca o aveam doar in pastrare n-am indraznit sa umblu la ea, sa nu o strc.
Pana intr-o zi cand l-am luat la intrebari pe domnul Google sa-mi spuna el cum s-o folosesc?
De atunci n-o mai iert!

 

INGREDIENTE

  • 250 g iaurt (eu am avut kefir)
  • 50 ml apa plus o lingura (eu am pus lapte)
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 1 ou pentru uns
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Pentru ca am folosit  masina de facut paine, am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea de mai sus.

Dar se poate  framanta painea  si cu mana. Se  amesteca ingredientele uscate apoi pe cele lichide si apoi se  combina. Rezulta un  aluat bun de modelat( nu foarte mult) si se  lasa la crescut pentru 2 ore( la masina creste mai usor).

Dupa ce masina a terminat programul de framantat si dospit, am scos aluatul din vas, am format trei suluri pe care le-am impletit si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt apoi am lasat din nou la crescut pana painica si-a dublat volumul. Am uns cu ou batut , am presarat susan  si am dat la cuptor pentru 25 de minute la foc potrivit.

Pacat ca pana am pregatit eu aluatul, afara deja se intunecase, iar pozele nu au iesit prea stralucite cu telefonul meu si cu lumina becurilor!

E foarte gustoasa! Nu m-am putut abtine si am si rupt un colt pe care l-am mancat cu o cana cu lapte!

Si mai vreau sa slabesc?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

marianascarlat 1

05.03.2013, 23:54

Multumesc Laura, Sidy, Rocsi! Sunteti niste dragute!

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:32

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:29

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita