Paine impletita

de Copiosus in Piine, 14 Feb 2013 | 3214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 210 ml.lapte
  • 50 g margarina
  • 60 ml. apa
  • un plic drojdie
  • o lingurita sare si una de zahar
  • un ou si doua linguri de lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Pentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru framantare. Dupa incheierea programului se mai lasa sa creasca putin,cam jumatate de ora.

Aluatul se rastoarna pe un blat de lucru infainat si se imparte in trei bucati din care se fac trei suluri. Acestea se unesc la un capat si se impletesc.

Painea se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se lasa sa creasca.

Intre timp se bate un ou cu doua linguri de lapte,amestec cu care se unge painea inainte de a o introduce la cuptor.Se coace la foc potrivit aproximativ o ora.Este foarte pufoasa si gustoasa.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Copiosus 1

15.02.2013, 09:05

Va multumesc fetelor

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:32

arata super

- Andreea - 1

11.07.2013, 10:14

Ce super ti-a iestit...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painica pufoasa impletita