Paine Floarea soarelui

de anaiss in Piine, 4 Feb 2012 | 5583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte sau apa (eu am pus apa ca nu aveam lapte in casa)
  • 3 linguri ulei masline
  • 15 g drojdie de bere
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite rase de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floarea soarelui:

Se pune intr-un castron faina si se face un cuibusor in mijloc unde se toarna drojdia dizolvata in putina  apa calduta impreuna cu zaharul. Apoi se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.

Se amesteca putin, dupa care se adauga apa sau laptele si sarea si se framanta energic pana se formeaza un aluat elastic. Se formeaza o bila si se pune intr-un loc calduros ca sa creasca.

Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a stat la crescut, se rastoarna aluatul pe masa de lucru, se mai framanta putin si cu sucitorul formam un cerc (destul de grosut) . Il ungem cu ulei de masline si il tapetam bine cu faina, dupa care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Taiem cercul in 4 parti (nu facem taieturile pana in mijloc), apoi fiecare parte o taiem iarasi in 4 si astfel obtinem 16 petale.

Luam fiecare petala, tragem putin de ea si o rotim o data , astfel incat sa aiba o parte laterala in sus.

Dupa ce am facut asa cu toate petalele, presaram diferite seminte deasupra.Eu am avut susan dar puteti pune mac, seminte de floarea soarelui, migdale, etc

Mai lasam aproximativ 1 ora sa creasca, dupa care o dam la cuptorul preancalzit aproximativ 30 de minute, pana vedeti ca petalele s-au rumenit bine si au devent crocante.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

anaiss 1

05.02.2012, 21:13

multumesc Kamy:*

VERONICA2607 1

11.02.2012, 15:16

superb aspectul si nici de gust nu am ce zice ..la cum arata...e de mare efect....superba paine...

anaiss 1

11.02.2012, 15:35

Multumesc mult Veronica :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu susan