Paine floare din Sri Lanka

de RuxyRux in Piine, 11 Feb 2011 | 4916 vizualizari

 

By Stella, Thank you...

O paine decorativa, deosebit de buna...o recomand cu mare drag...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 2 lingurite rase sare
  • 3 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 170 ml apa
  • 2 oua
  • 12 gr unt topit( si racit)    
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare din Sri Lanka:

Cernem faina in vasul de paine  adaugam sarea pe margini, in mijloc facem o gropita , punem drojdia uscata, oul batut si incepem sa amestecam usor. Adaugam cate putina apa pana o incorporam pe toata apoi untul topit. Facem un aluat usor manevrabil si  elastic . Lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.

Luam mingea de aluat o impartim in doua.

Intindem un dreptunghi subtirel  si taiem cu un cutit ascutit( eu va sugerez rotita de pizza), 18 fasii ( ca in imagine)

Luam sase fasii apucam si strangem capetele tinandu-le pe verticala si rasucim in directii opuse. Le asezam in forma de floare si punem unul din capete sub celalat. Asa procedam cu toate fasiile si cu restul de aluat.

Mai lasam la crescut acoperit la loc caldut inca 30 de minute. Ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20 de minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare din Sri Lanka" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]