Paine floare

de violeta30 in Piine, 26 Ian 2015 | 3670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • un cub de drojdie (cam 25 grame)
  • un cub de unt in jur de 25 de grame
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa calda
  • o lingurita rasa de sare
  • putin zahar pentru a lichefia drojdia
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Se pune faina in castron (mai maricel), untul, uleiul si sarea. Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi facem o gropita in faina si varsam amestecul cu drojdia. Amestecam cu o furculita si mai adaugam si din apa pana terminam apa. Incepem sa framantam cu mana pana devine o coca elastica, trebuie avut grija sa nu fie vartoasa. Coca se va unge cu faina si se va pune la dospit, punem o punga pe castron pentru a creste mai bine. Se va lasa in jur de o ora. Cand a crescut se mai framanta putin pentru ca va fi moale si se mai adauga putina faina. Facem bilute din aluat si le punem intr-o tava unsa cu ulei, pe fiecare biluta vom pune faina ca si cum am da cu sare pentru a avea un aspect de paine pe vatra. Dupa ce am terminat de pus bilutele punem o folie sau o punga peste tava si mai lasam pana creste putin (in jur de 30 minute).

Cuptorul trebuie preincalzit. Inainte de a introduce tava in cuptor dam focul aproape de maxim. Vom lasa painea in cuptor cu focul mare in jur de 20 minute, apoi reducem la minim. Nu se va deschide cuptorul sub nici o forma in primele 30 minute. Se lasa in jur de 50 minute, in functie de cuptor. Cand e gata se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit.

O paine gustoasa, satioasa, dar si naturala !

TIPS-URI

1

se pot adauga seminte diverse in coca, in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline