Paine facuta in casa

de elena1988 in Piine, 4 Noi 2010 | 9997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub de drojdie (25 gr)
  • o cana si jumatate de apa calda
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • o punguta de susan
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine facuta in casa:

Se sfarama drojdia intr-un vas mai mare se adauga putina apa calda, un pic de faina si se face o maia, se lasa sa creasca putin, si se amesteca cu restul de apa si faina.

Trebuie sa iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, si se framanta timp de 5 minute, se pune inapoi in vas se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, 1 ora sau 2.

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in 2 parti, se pune putin ulei pe blat si incepeti sa impletiti painea cum vreti voi, dupa ce ati impletit painea se pune intr-o tava cu hartie de copt se unge cu ou batut si se presara susan deasupra, sau mac s-au ce vreti voi.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (9)

nadina73 1

05.11.2010, 00:32

si eu fac saptamanl de 2 ori paine daca nu de 3 ori

mariaana 1

06.12.2010, 12:27

foarte buna si satoasa

elena1988 1

25.02.2011, 19:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare