Paine de casa cu cartofi

de nilgun in Piine, 12 Sep 2013 | 4738 vizualizari

 

Inspiratie in retetele bucatarasilor...multumesc

 

INGREDIENTE

  • 550 gr.faina alba
  • 1 cubulet de drojdie
  • 2 cartofi mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • aproximativ 300 ml.apa calduta
  • 1 galbenus de ou
  • branza- cam 100 gr.
  • chimen
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii punem la fiert in coaja.

Drojdia o punem in 2 linguri de apa calduta la dospit. 

Dupe ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja, ii dam prin razatoare. Peste turnam faina cu sare, drojdia dospita si cele 4 linguri de ulei de masline. Framantam cu apa calduta. Dupa ce framantam bine, lasam acoperit la dospit.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 2, il mai framantam o data. Primul aluat il impletim in 2, punem in tava si presaram chimen deasupra. Al doilea aluat, il intindem usor cu mana, punem branza cubulete mici pe toata suprafata apoi rulam. Punem in tava de chec si crestam in 2-3 lucuri cu lama cutitului. 

Bagam ambele tavi la cuptorul preincalzit la treapta de mijloc, lasam vreo 45 de minute. Apoi le scoatem, ungem cu galbenus de ou, introducem din nou la cuptor pentru 10 minute.

Scoatem tavile din cuptor, le stropim cu putina apa rece, acoperim cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca 10 minute Apoi rasturnam painea din tavi, se le ambalam in hartie alba.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă cu cartofi