Este pentru prima data cand fac aceasta paine si este foarte buna si sanatoasa.
Cerne faina intr-un vas incapator. Adauga sarea, taratea, fulgii de ovaz si semintele. Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si putina apa calduta, pana ce este complet omogenizata. Se face loc la mijloc si se pune drojdia.
Adaugam apa, dar nu toata odata ci treptat in timpul framantarii. Dupa ce il framantam bine adaugam uleiul si mai framantam putin pana cand aluatul devine moale si elastic, si nu se lipeste de mana Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un servet curat, intr-un loc cald, circa 30 de minute. In acest timp coca trebuie sa-si dubleze volumul. Dupa ce a dospit o punem in tavi (mie mi-au iesit 4 tavi mai micute), si o mai lasam 10/15 minute sa mai creasca putin inainte de a o baga in cuptor. Bagam tavile in cuptorul preincalzit si coacem la foc potrivit cam 1 ora.
Cand o scoatem din cuptor o ungem cu putin ulei si o acoperim cu un servet pentru a se inmuia coaja.