Pentru ca ne tot avertizeaza la tv ca si painea e plina de e-uri nocive, am decis sa fiu harnicuta si sa incep usor, usor sa fac paine de casa. Nu se face greu deloc, mai ales ca eu mi-am adaptat reteta astfel incat sa-mi fie cat mai usor.
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol incapator.
Am incalzit putin laptele si am dizolvat in el zaharul si drojdia.
Le-am adaugat peste faina, am pus sare si ulei.
Am framantat timp de cateva minute aluatul, apoi l-am pus la dospit 1 ora intr-un loc mai cald.
Cand s-a dospit l-am impartit in 2 bucati egale. Le-am modelat de forma lunga si aprox egala. Am impletit (ma rog, in stilul meu) si am pus in tava pe hartie de copt.
Am mai lasat 10 -15 min sa creasca si in tava, am uns cu galbenus si am pus semintele.
Am bagat painica in cuptorul preincalzit si am lasat-o la foc mediu spre mic 45 de minute.
In functie de cuptor o lasati pana cand face crusta crocanta, sau daca va place mai putin crocanta o lasati mai putin.
Mie mi-a crescut mai mare decat cozonacii, imi era teama ca o sa cada din tava :)) A iesit rumena si crocanta in exterior, pufoasa in interior si putin dulceaga de la zahar. O minunatie!