Pâine cu măsline

de Ade200 in Piine, 27 Aug 2013 | 3329 vizualizari

 

O pâine foarte gustoasă şi atât!

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină integrală
  • 300 g făină albă
  • 300-400 ml de apă călduţă
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe de sare
  • 1 lingură de oregano
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • seminţe de floarea-soarelui
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu măsline:

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă  în făină împreună cu uleiul şi oregano. Se frământă bine. La sfârşit se pun măslinele feliuţe şi se amestecă uşor. Se lasă la dospit 40 de minute, acoperit cu un prosop.

Se modelează două pâini care se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pot pune şi în tăvi se pate de cozonac. Se mai lasă la dospit 40 de minute. Se încălzeşte bine cuptorul, apoi se pune tava cam 40 de minute, până se rumeneşte. Focul să fie potrivit. Se scoate si se acoperă cu un prosop pâna se răceşte.

TIPS-URI

1

Măslinele pot fi verzi, negre sau ambele. Eu am pus o parte măsline picante.

2

Seminţele se pot pune în aluat şi pe aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu măsline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine trandafir