Paine cu masline

de leoflori in Piine, 11 Iun 2009 | 6744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente : 500 gr. faina alba 200 gr. faina integrala (in reteta originala :100 gr. faina integrala, 100 gr. faina secara) 40 grame drojdie proaspata 200 ml. lapte caldut 200 ml. apa calduta 3 Linguri ulei masline 1 lingurita sare 1 Lingura seminte in 100 gr. masline kalamata tocate
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Se face la Masina de Paine,  Programul 1 - paine de baza, de 1 kg, crusta inchisa.
Maslinele dupa ce se toaca marunt, se lasa pe un servet de hartie ca sa absoarba apa. Se adauga in MP la semnalul sonor, impreuna cu semintele de in.
Drojdia am desfacut-o in putina apa calda cu putin zahar.
Ingredientele se pun in ordinea ceruta de masina, lichidele intai apoi faina (depinde de modelul masinii).

Sau manual, se face maia si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se pune in tava , se lasa iar la crescut 30 minute, coacem 50-60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

danygospodina 1

28.06.2009, 17:58

Aici e perfect !
P.S. Pentru ca nu am M.P., ma duc sa invart in ceaun la o ...mamaliguta!

abstract01 1

19.12.2019, 00:12

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra