By Ruxy..multumesc!(eu am injumatatit cantitatile si a iesit mai mica painica dar fff buna..cantitatile scrise sunt cele injumatatite)
Drojdia uscata am dizolvat-o in 50ml lapte caldut amestecat cu zahrul(din cantitatea totala de lapte).Lasam putin la crescut(5-10min).Intre timp punem untul impreuna cu restul de lapte pe foc mic sa se topeasca untul.Punem faina in castron.
In mijlocul fainii punem drojdia.Pe margini punem sarea.Peste lapte turnam apa avand grija sa ramana caldut lichidul.Turnam apoi peste faina siframantam un aluat elastic.Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospitil punem in tava de cozonac unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt(sau daca doriti folositi o alta tava in care puneti hartie de copt si ii dati forma rotunda painii).Ungem painea cu lapte si presaram cu faina.Coacem la 220 de grade timp de 30min.