Paine cu cartofi

de Rocsi in Piine, 5 Oct 2013 | 3161 vizualizari

 

Paine de casa..Mmmm..Oare cui nu ii place painea de casa, mirosul ce imbata intreaga bucatarie in timpul coacerii, gustul, pufosenia sa? Eu una ma declar o fana a painii de casa. Desi este o reteta simpla cand pregatesc paine de casa imi zboara gandul direct in anii de copilarie in care mama era cea care ne cocea mereu paine, cumparata foarte rar vedeam in casa, iar noi ne invarteam ghidusi pe langa ea si abia asteptam sa o infulecam atunci cand o scoatea din cuptor, ne frigeam dar asta nu mai conta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 150-170 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Cernem faina, o punem inr-un bol impreuna cu cartofii rasi, drojdia si sare.
Amestecam usor cu mana sa le incorporam putin, apoi adaugam uleiul, turnam apa treptat si framantam pana aluatul devine elastic, omogen si nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca aluatul intr-un loc cald.

Incalzim cuptorul, reglam o temperatura potrivita.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem o tava cu ulei, il punem in tava si il intindem cu degetele (puteti sa il impletiti, sa ii dati ce forma doriti).
Lasam sa mai dospeasca 10-15 minute si in tava, apoi o introducem in cuptorul incins.
Cand s-a rumenit frumos deasupra inseamna ca este gata.

O scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca apoi o invelim intr-un prosop curat pentru a-si pastra prospetimea.
Asa obtinem o bunatate de paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

07.10.2013, 15:43

foarte buna painea cu cartofi

Rocsi 1

07.10.2013, 21:41

Asa este Sylvia

Rocsi 1

07.10.2013, 21:41

Bine mai zici Dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu seminte de in si de mac