Am inceput sa folosesc berea in diverse aluaturi. Tare mult imi place cat de pufoase devin preparatele cu bere!
Eu folosesc faina de tara, nu este atat de pufoasa ca aceea din comert dar sunt foarte multumita de ea si imi ies preparatele tare bune.
Facem intai maiaua: punem laptele la incalzit, apoi frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam. acoperim bolul si lasam la crescut cam 10 minute pana isi dubleaza volumul.
Cernem faina in vasul in care framantam(un lighean de plastic), facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta, sare si putin cate putin berea, amestecand in acelasi timp si din faina de pe margini.
Amestecam bine cu o paleta de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini
Picuram ulei pe masa si trecem aluatul prin el, astfel nu se mai lipeste.
Punem aluatul inapoi in ligheanul de plastic, acoperim si lasam la crescut cam 20 de minute dupa care impartim aluatul in doua parti egale si il mai trecem prin putin ulei, presaram semintele de susan si punem in tavi.
Eu am format bilute si le-am trecut prin ulei pe toate partile, apoi am presarat seminte pe un platou si am trecut bilutele prin seminte. le-am asezat in tava, am acoperit si am lasat la crescut. Am pus o biluta si intr-o forma de tarta pe care am achizitionat-o din camara si care imi place mie mult.
N-am mai lasat la crescut decat 15 minute dupa care am copt la 18o grade pentru 40 de minute.
Foarte pufoase au iesit painicile cu bere!