Paine " Cosite" II

de RuxyRux in Piine, 19 Apr 2012 | 3585 vizualizari

 

Cu secara si seminte...o paine minunata potrivita perfect pe masa pascala...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina de secara
  • 50 gr seminte de floarea soarelui ( macinate si facute faina)
  • 1/4 lingurita seminte de in macinate
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei palmier
  • 3 linguri tarate
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • pentru uns ulei de palmier
  • seminte de floarea soarelui, susan, mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine " Cosite" II:

Cernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi semintele de in rasnite si chimionul. Lichefiem drojdia in 50 ml apa calduta. O punem peste zahar in adancitura din centrul fainii. Adaugam si apa calduta si framantam bine aluatul maxim zece minute. Crestam aluatul cu cutitul in forma de cruce adanc pana jos. Lasam la crescut la loc cald pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Modul de impletire este acelasi ca la painea cosite I.

Impartim aluatul in trei bucati si din fiecare bucata facem un sul lung de aproape 50 cm. Formam cosita, impletind in 3 si asezam aluatul in forma rotunda tapetata cu pergament. Rupem capetele cositei si formam din nou o impletitura in 3 mai mica din bucata de aluat. Asezam in mijlocul cositei mari. Lasam la crescut 30 de minute si apoi ungem usor ca intr-o mangaiere aluatul cu ulei de palmier si presaram semintele susanul si macul( dupa dorinta).

Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru fix 30 de minute. Racim pe un gratar sau un cosulet de nuiele. E o paine deosebita si prin aspect si prin gust...o recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine " Cosite" II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa simpla