Cu secara si seminte...o paine minunata potrivita perfect pe masa pascala...
Cernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi semintele de in rasnite si chimionul. Lichefiem drojdia in 50 ml apa calduta. O punem peste zahar in adancitura din centrul fainii. Adaugam si apa calduta si framantam bine aluatul maxim zece minute. Crestam aluatul cu cutitul in forma de cruce adanc pana jos. Lasam la crescut la loc cald pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Modul de impletire este acelasi ca la painea cosite I.
Impartim aluatul in trei bucati si din fiecare bucata facem un sul lung de aproape 50 cm. Formam cosita, impletind in 3 si asezam aluatul in forma rotunda tapetata cu pergament. Rupem capetele cositei si formam din nou o impletitura in 3 mai mica din bucata de aluat. Asezam in mijlocul cositei mari. Lasam la crescut 30 de minute si apoi ungem usor ca intr-o mangaiere aluatul cu ulei de palmier si presaram semintele susanul si macul( dupa dorinta).
Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru fix 30 de minute. Racim pe un gratar sau un cosulet de nuiele. E o paine deosebita si prin aspect si prin gust...o recomand!