Paine alba fara framantare

de T I M E A in Piine, 29 Ian 2013 | 5655 vizualizari

 

Am mai executat o paine de la Laura Adamache si din nou am fost super multumita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 cub drojdie proaspata (42 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite miere
  • 740 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba fara framantare:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.

Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.

Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.

O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin. 

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Preincalzim cuptorul la 230 grade.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. 

Dam tava la cuptor timp de 30 de minute. 

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2009/04/paine-rustica-rapida.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

T I M E A 1

29.01.2013, 21:03

Asa e mamaieelena

ANNA_46 1

29.01.2013, 22:26

Foarte buna painica

T I M E A 1

29.01.2013, 22:59

Multumesc Anna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine din făină albă de grâu şi secară, fără frământare