Am mai executat o paine de la Laura Adamache si din nou am fost super multumita.
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.
Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.
Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.
Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.
Preincalzim cuptorul la 230 grade.
Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata.
Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.
Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2009/04/paine-rustica-rapida.html