adaptare dupa o reteta din cartea " minuturi " primita de la bucataras.
calim ceapa, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc.
intre timp incalzim cuptorul .
apoi intindem o foaie pe suprafata de lucru si o ungem cu unt topit sau putin ulei, adaugaam alta foaie peste cea unsa si o ungem si pe aceasta cu si mai mult unt/ulei. repetati procedeul, pt a obtine 3 straturi duble, fiecare format din 2 foi.
taiem patrate si punem o lingurita de umplutura in centrul fiecarui patrat, si cascaval ras, apoi strangem colturile patratului peste umplutura, si cu grija il strangem deasupra umpluturii pt a-l inchide.
punem pachetelele in tava unsa cu unt/ulei si le dam la cuptor pt cca 15 min, sau pana devin crocante si rumene.
1
reteta sete cu spanac si branza feta
2
se foloseste aluat frantuzesc, insa am adaptat-o cu ce am avut si pot sp k au iesit delicioase