Particip cu mare drag la concursul acesta, mai ales ca si mie imi place setul de servire care este ca premiu, care de altfel a placut la mai multe bucatarase, dar cu regretul ca nu am avut mai mult timp pentru a face ceva mai deosebit, asa ca am facut ceva simplu si rapid, dar foarte bun.
Ouale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile.
Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus crud, un praf de sare, jumatate de lingurita de mustar si 4-5 linguri de ulei, care se adauga putin cate putin.
Castravetele murat se curata de coaja, se toaca marunt si se stoarce de zeama, la fel se procedeaza si cu gogosarul.
Pe 3 platouri se aseaza cate doua frunze de salata verde, spalate si zvantate, apoi se aseaza cate 4 jumatati de albusuri.
Castravetele si gogosarul se amesteca cu maioneza, dupa care se umplu albusurile fierte cu aceasta compozitie.
Pe fiecare ou umplut se aseaza cate o maslina neagra, al carei sambure a fost scos, si dintr-o alta maslina cu samburele scos se taie 4 rondele, care la randul lor se taie pe jumatate. Acestea din urma se aseaza pe langa maslina de pe oul umplut astfel incat sa formeze piciorusele paianjenului-maslina.