Oua umplute pentru Halloween

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2016 | 4662 vizualizari

 

Particip cu mare drag la concursul acesta, mai ales ca si mie imi place setul de servire care este ca premiu, care de altfel a placut la mai multe bucatarase, dar cu regretul ca nu am avut mai mult timp pentru a face ceva mai deosebit, asa ca am facut ceva simplu si rapid, dar foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri de la oua fierte tari;
  • doua galbenusuri fierte;
  • un galbenus crud;
  • un praf de sare;
  • jumatate de lingurita de mustar;
  • 4-5 linguri de ulei;
  • un castravete murat;
  • 3 felii de gogosar murat;
  • 6 frunze de salata verde;
  • 24 de masline negre.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute pentru Halloween:

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile.

Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus crud, un praf de sare, jumatate de lingurita de mustar si 4-5 linguri de ulei, care se adauga putin cate putin.

Castravetele murat se curata de coaja, se toaca marunt si se stoarce de zeama, la fel se procedeaza si cu gogosarul.

Pe 3 platouri se aseaza cate doua frunze de salata verde, spalate si zvantate, apoi se aseaza cate 4 jumatati de albusuri.

Castravetele si gogosarul se amesteca cu maioneza, dupa care se umplu albusurile fierte cu aceasta compozitie.

Pe fiecare ou umplut se aseaza cate o maslina neagra, al carei sambure a fost scos, si dintr-o alta maslina cu samburele scos se taie 4 rondele, care la randul lor se taie pe jumatate. Acestea din urma se aseaza pe langa maslina de pe oul umplut astfel incat sa formeze piciorusele paianjenului-maslina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute puisori