Ouă umplute "fashion"

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2014 | 15353 vizualizari

 

Noi le spunem „ouă umplute”. Anglofonii le numesc „deviled eggs”, din cauza condimentelor picante folosite. Oricum, e un aperitiv de mare efect la mesele festive (şi nu numai).

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă
  • 1 sfeclă roşie (de mărime potrivită)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă oţet
  • 4 linguri maioneză
  • 1-2 linguri muştar
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • piper, chilli (după gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute "fashion":

Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă.

Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi o cană de apă. După câteva clocote se ia vasul de pe foc şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă să se mai răcească şi, când lichidul e călduţ, se strecoară, se pune într-un vas cu capac şi se adaugă ouăle. Ouăle trebuie să fie acoperite total, ca să se coloreze frumos şi uniform. Se închide vasul etanş şi se ţine la frigider câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

Se scot ouăle din lichid, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză, muştar, sare şi piper se face o cremă fină cu care se umplu ouăle. Eu am adăugat şi 2 linguri pate de ficat în cremă, dar nu e obligatoriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute "fashion"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simonacallas 1

17.04.2014, 05:55

Prima fraza din modul de preparare este: "Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă." Deci, asta e primul lucru care se face. Eu cred ca am explicat destul de clar

Sylvia 1

17.04.2014, 09:33

super ideea o sa o pun in practica si eu

simonacallas 1

18.04.2014, 16:09

Multumesc mult, Sylvia. Aprecierea ta ma onoreaza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu ciuperci invelita in cascaval