Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2014 | 5772 vizualizari

 

Este a doua oara cand o pregatesc, cu mici modificari si putin mai multa atentie in ceea ce priveste fierberea malaiului. In orice caz, a fost mult mai buna :D

 

INGREDIENTE

  • mamaliguta (in cantitatea dorita ) (eu am folosit o cana de malai, 5-6 cani de apa si sare dupa gust)
  • o pulpa dezosata de curcan
  • 4 bucati de carnati afumati oltenesti (de la Meda)
  • 300 gr cascaval Sofia de la Delaco
  • 200 gr cas de oaie
  • 3 oua de tara
  • 100 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker):

Incepem prin a pregati mamaliguta: punem cele 5-6 cani de apa la fiert, intr-un ceaunel, saram dupa gust si cand incepe apa sa fiarba adaugam malaiul, in ploaie. Il lasam sa fiarba pana se "umfla" si absoarbe intreaga cantitate de apa, avand grija insa ca mamliguta sa fie suficient de moale (trebuie sa curga), dar consistenta acesteia sa fie "legata".

Intre timp, taiem in fasii pulpa de curcan si feliem carnatii.  Turnam in vasul multicooker-ului 1-2 linguri cu ulei, adaugam carnea si carnatii si selectam programul FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca frumos. (Scoatem totul intr-o/un farfurie/bol si spalam vasul multicokker-ului, pregatindu-l astfel pentru coacere).

Separat, trecem prin razatoare cascavalul (doar 200 de grame) si casul de oaie. Le amestecam cu ajutorul unei linguri pentru uniformizare.

Daca mamaliguta a ajuns la consistenta dorita (asa cum ziceam, am preferat-o mai moale, intrucat oricum la coacere se mai 'leaga'), o turnam (fierbinte) intr-un bol, adaugam untul si restul de cascaval ras (cele 100 de grame ramase) si amestecam totul pana la omogenizarea completa.

Ungem vasul multicooker-ului cu putin unt sau ulei, adaugam jumatate din cantitatea de mamaliguta, apoi jumatate din branza si cascavalul rase, pulpa de curcan si carnatii, restul de mamaliguta, branza si cascaval. (Straturile sunt bineinteles asezate dupa preferinte). Pe ultimul strat, cu ajutorul unui polonic mic si ud, formam adancituri in care spargem ouale. Deasupra presaram putin cascaval ras.

Selectam din MENU functia BAKE, pentru 20 de minute, la o temperatura de 180 de grade si coacem totul pana ce ouale sunt coapte.

Se serveste calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Faptul ca am adaugat cascavalul ras in mamaliguta, i-a conferit o consistenta cremoasa si un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi ("Taci si inghite" - Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun in cuib