Ouale umplute nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra la nici o sarbatoare, eu am facut umplutura cu crema de branza , maioneza si marar, dar se pot umple cu orice altceva, noua asa ne plac, si, in special sotului meu, caruia asa i le facea mama lui!
Fierbem ouale ca sa aiba galbenusul tare (cca 5 minute dupa ce au dat in fiert).
Le curatam de coaja si le taiem in doua (de preferat este sa spalam albusurile, in cazul in care se murdaresc de la galbenus cand le taiem, apoi le scurgem bine pe prosop de hartie inainte de umplere) Scoatem galbenusurile intr-un castron si le faramam cu o furculita apoi adaugam branza si mestecam bine. Punem si maioneza (eu am pus in jur de 4-5 linguri) , o lingurita de mustar, si gustam de sare, apoi asezonam cu piper si omogenizam. Umplutura nu trebuie sa fie foarte moale pentru ca nu le mai putem sprita frumos. Trebuie sa aiba o consistenta destul de tare, asa ca puneti maioneza treptat. La final, tocam marunt mararul verde si il amestecam si pe acesta in compozitie.
Punem ouale pe un platou, umplem un poche cu crema de branza si galbenusuri si ornam ouale dupa bunul plac.
Le mai puteti face in forma de ciupercute, taindu-le un capac la baza mare a oului, scoateti usor galbenusul din interior si le umpleti cu crema de branza, apoi le puneti deasupra jumatate de rosioara pe care o ornati cu maioneza. Genul acesta de oua sunt un pic mai migaloase, dar de mare efect!
Pofta buna si Un An Nou mai bun, mai linistit si mai bogat!
La multi ani!