Am vazut pe site si am zis ca merita incercate cu atat mai mult ca tocatul carnii se rezolva imediat cu masina de tocat NAUMANN. Au iesit bune, bune si micute ca am folosit oua de prepelita.
Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))
Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.
Painea se inmoaie, se separa de coaja si se stoarce bine in pumni.
Ceapa se da pe rezatoarea mica.
Mararul se toaca marunt.
Se amesteca intr-un castron carnea tocata, doua oua de gaina, painea, ceapa, mararul, vegeta, piper, sare si se amesteca bine.
Daca compozitia este prea moale se pot pune 2 linguri de pesmet si amesteca bine.
Se lasa 15-20 minute la rece pentru omogenizare.
Se pune intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta se amesteca oul de gaina cu mustarul si un praf de sare.
Se ia aproximativ o lingura din compozitie si se aplatizeaza in palma umezita.
Se ia un ou de prepelita curatat, se da prin faina si se pune in mijlocul amestecului din palma.
Se strang marginile peste ou pana se obtine o bila de carne cu oul in mijloc.
Bila obtinuta se da prin ou cu mustar si apoi prin pesmet.
Bupa ce sunt facute toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.
Cand sunt rumenite frumos sunt gata.
Sunt bune calde cu o garnitura dar si mai bune sunt reci la aperitive.
Pofta Buna!
1
Amestecul de carne se poate face cum va este mai pe plac.
2
Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.