Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

de tiby in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2014 | 6069 vizualizari

 

O reteta veche si traditionala de vopsirea pentru ouale de Paste !

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • coji uscate de ceapa rosie
  • coji uscate de ceapa galbena
  • 3 linguri otet
  • sare
  • o bucatica de slaninuta
  • ciorap dama
  • verdeata (trifoi, papadie, coada soricelului, etc)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa:

Se spala bine ouale sub jet de apa rece.

Intr-o oala, se pregateste apa cu cele 3 linguri de otet si putina sare apoi se introduc cojile de ceapa rosie si galbena (daca dorim o culoare mai deschisa, punem mai multe coji de ceapa galbena).

Intre timp pregatim si decorarea oualor. Pe fiecare ou se pun cate 2-3 frunzulite de verdeata si se introduc in ciorap care apoi se leaga strans cu ata.

Dupa ce am terminat de decorat ouale, se pune apa cu cojile de ceapa la fiert si se introduc pe rand ouale si se lasa sa fiarba 10-12 minute dupa care se opreste focul si se mai lasa 5-10 minute sa stea pentru a se colora bine.

Se scot din apa, se desfac din ciorap si se lasa putin sa se raceasca si apoi se ung cu o bucatica mica de slaninuta pentru a se obtine un luciu frumos.

 

TIPS-URI

1

se aseaza intr-un cosulet cu verdeata

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ilinca_rox 1

02.05.2014, 18:31

cred ca la anul o sa incerc metoda asta ca nu au iesit foarte grozave cele pregatite anul acesta

MIUTA 1

03.05.2014, 19:41

Ce faine sunt

miki_a 1

14.03.2016, 11:20

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Oua rosii, vopsite natural