Oua Benedict

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 13121 vizualizari

 

Un mic dejun delicios :)

 

INGREDIENTE

  • Sos olandez:
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 80 g unt
  • ½ lingurita mustar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Sare, piper
  • Patrunjel/marar
  • 4 oua
  • 1 lingurita otet
  • Sare
  • 8 felii bacon/kaizer
  • 4 foi de salat verde
  • 2 chifle/4 felii de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

Sos olandez:

Intr-un blender se pun galbenusurile, smantana, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper si se mixeaza cateva secunde.

Untul se topeste pana se ridica la suprafata putina spuma, care se da deoparte. Se lasa sa se racoreasca.

Untul caldut se adauga treptat peste amestecul din blender, amestecand constant. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol de metal/sticla si se pune pe bain-marie, amestecand incontinuu in jur de 7 minute pana se ingroase. Se asezoneaza cu patrunjel sau marar tocat.

Intr-o oala se pune apa si se lasa sa clocoteasca, apoi se pune sare si otet. Se lasa flacara mai mica si se adauga pe rand ouale sparte. Se fierb aprox 2 min panaa se face albusul, apoi se scot pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei si se pun feliile de bacon/kaizer si se rumenesc pe ambele parti.

Asamblare:

Pe farfurii se aseaza cate o jumatate de chifla sau cate o felie de paine usor prajita, deasupra o foaie de salata, 2 felii kaizer, ou fiert si cate o lingura de sos olandez.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza