Pot să vă spun că a ieșit foarte fraged și foarte gustos acest Ostropel de pui la multicooker crock pot express, pentru că aparatul acesta chiar face minuni.
Pregătim toate ingredientele de la început, să le avem gata când pornim aparatul. Porționăm carnea, o spălăm și o uscăm, apoi o condimentăm cu sare și piper. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Oprim 1 cățel de usturoi pentru la final. Amestecăm pasta de roșii cu apa.
Conectăm Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul BROWN/SOTE pentru 15 minute și temperatura la nivelul High. Așteptăm 1-2 minute să se încălzească aparatul, apoi punem uleiul și îl lăsăm să se încălzească. Pe display-ul aparatului apare HEAT, iar când este încălzit se aude un semnal sonor. Adăugăm carnea și o rumenim pe toate părțile, întorcând-o cu o spatula de silicon din dotare. Când carnea este rumenită, adăugăm ceapa și usturoiul și le amestecăm bine până se epuizează timpul setat. Adăugăm pasta de roșii diluată, ierburile de grădină, puțină sare și puțin piper. Apăsăm butonul MEAT/STEW, setăm timpul pentru 45 de minute și temperatura pe nivelul HIGH și apăsăm butonul START/STOP. De acum noi nu mai avem treabă cu mâncarea, decât după expirarea timpului. După expirarea timpului, se va auzi un semnal sonor, iar multicookerul trece automat pe funcția de menținere la cald a preparatului. Această funcție durează până la patru ore. Apăsăm butonul START/STOP, deconectăm aparatul de la sursa de curent și îl lăsăm câteva minute așa, apoi cu o spatulă cu coadă mai lungă, comutăm butonul supapei pe poziția deschis. Lăsăm să se evapore tot aburul, apoi desfacem cu grijă capacul, mai adăugăm 1 cățel de usturoi răzuit, pentru un plus de gust și mai acoperim vasul pentru 3-4 minute. Adăugăm pătrunjelul verde tocat și putem servi deliciosul Ostropel de pui la multicooker crock pot express cu mămăliguță.