O reţetă ușoară, cu influențe asiatice și un gust pe măsura aparențelor.
Orezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este gata pentru a fi folosit în acest prepapat.
Ceapa se taie mărunt și se călește câteva minute în uleiul de măsline la temperatură medie. Se adaugă orezul și se gătește 5 minute la foc mare. Se face o adâncitură în centrul orezului și se adaugă oul. Se asezonează și cu ajutorul unei spatule se amestecă oul fără să depășescă adâncitura până începe să se închege.
Se amestecă oul cu orezul și se gătește 2-3 minute fără a mai amesteca. După cele 2-3 minute, se amestecă din nou și se lasă iar la gătit până când oul devine auriu și îmbracă orezul.
Se așează în farfurie și se presară fulgii de chilli peste.