Un preparat sanatos, gustos, usor de preparat ce iti da energie pentru intreaga zi!
Se fierbe orezul negru cca 20-25 de minute (de obicei se gaseste la cutie cu 2 pungute, 125 de grame fiecare). Intre timp se lasa putin sa se dezghete carnea de scoici apoi se fierbe circa 2-3 minute si se scurge. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in ulei de masline. Inainte ca ceapa si usturoiul sa se aureasca se adauga scoicile si se lasa la prajit cca 5 minute. Peste ele se adauga orezul scurs in prealabil. Se adauga mirodenii dupa gust, se amesteca continuu pentru ca orezul sa se caleasca. Se pune in farfurii si se orneaza cu busuioc proaspat.
1
Nu prajiti prea mult scoicile pentru ca se vor intari.
2
Pentru ca orezul sa ramana intreg si sa nu se farame, atunci cand il scurgeti treceti un jet de apa rece peste el.