Orez egiptean

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 6795 vizualizari

 

Uite ca nu am stiut ca egiptenii fac orezul altfel,cum am vazut reteta bineinteles ca a trebuit sa o incerc!Interesanta.Eu folosesc o oala din fonta,la fel cum e ceaunul,dar innegrita sa nu gatesc direct pe fonta. E cea mai buna pentru orez ca nu se lipeste si nu se arde.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu bob lung 
  • 1 cana apa
  •  1-2 lingurite ulei 
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez egiptean:

Se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua clocote,pune capacul si lasa-l la foc mic vreo 20 minute. Nu se mai deschide capacul si nu se deranjeaza. Nu trebuie amestecat si cand e gata apar niste gauri prin orez. Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto galben (cu sofran)