Stiu ca sunt persoane care nu iubesc foarte mult orezul.Asa eram si eu,dar deodata a inceput sa-mi placa mult!!!
Luam bucata de carne si o spalam bine.
O stergem cu un servet de bucatarie si o taiem bucatele potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam,il spalam si il taiem rondele.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Ardeiul il taiem bucatele.
Intr-o oala (nu foarte mare)punem uleiul la incins.
Adaugam carnea si o rumenim foarte putin pe ambele parti,de fapt pana se albeste putin si nu mai este rosiatica.
Apoi punem cam 3 cani de apa.
Cand incepe sa fiarba spumam putin carnea,apoi adaugam toate legumele.
Acoperim oala si lasam carnea impreuna cu legumele sa fiarba ,pana ce ,carnea,este mai bine de jumatate fiarta,dar la foc potrivit.
Spalam orezul in 2,3 ape.
Dupa ce carnea a fiert suficient ,punem orezul .
Condimentam cu sare si piper dupa gust si invartim pentru a nu se prinde de oala(daca mai este nevoie de apa mai puneti,dar sa fie fierbinte obligatoriu).
Spre final punem pasta de tomate si pasta de gogosari si mai dam doar 2-3 clocote.
Il puteti scade de tot sau se poate lasa mai zemos,aici dupa preferinta.
Stingem aragazul si presaram deasupra mancarii patrunjel verde tocat si acoperim cu capacul pentru a-si lua aroma.
Pofta buna!!!!