A venit si randul acestei retete delicioase :)…mai “asteapta” multe altele sa fie incercate, pacat ca timpul este atat de scurt :P
Ingrediente pentru sosul Bechamel:
Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez la plic de la Uncle Ben’s) si lasam sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj. Intre timp spalam si taiem cubulete mici pieptul de pui, il condimentam cu sare si piper si-l calim in putin ulei de masline pana devin aurii. Spre final presaram busuioc.
Baconul il taiem fasii subtiri si de asemenea il calim in putin ulei, adaugam ciupercile felii, mazarea si porumbul (conserve).
Cand toate sunt gata, adica orezul, pieptul de pui si legumele cu baconul, le amestecam pe toate si condimentam cu putina sare si piper.
Acum mai avem sa pregatim sosul Bechamel astfel: intr-o tigaie punem untul la topit si calim ceapa tocata marunt. Adaugam faina si lasam cateva minute amestecand continuu. Treptat adaugam laptele, pe care in prealabil l-am incalzit putin iar apoi punem si smantana. Condimentam cu sare, piper si nucsoara si lasam pana se ingroasa.
Dupa ce este gata si sosul trecem la pasul urmator si anume, luam un vas termorezistent, il ungem cu putin sos béchamel, punem un strat din amestecul de orez, un strat de sos, cascaval ras, iar orez, apoi sos, cascaval si tot asa pana se termina toate, iar la sfarsit acoperim cu cascaval.
Dam la cuptorul preincalzit in jur de 20-25 minute pana se rumenste frumos cascavalul.
Pofta buna!