O combinatie care-mi place mult, orez si legume. N-am avut prea multe legume la indemana dar m-am descurcat cu ce am avut, tot ce pot sa spun este ca a iesit delicios. Imi place sa gatesc la foc mic si timp indelungat, ca vorba aia avem timp din belsug, nu ne da nimeni afara din casa.....asta ca sa fie in ton cu vremurile ce le traim. Sa fim sanatosi si sa trecem cu bine peste toate incercarile vietii.
Mai intai pregatim legumele, le curatam, spalam si taiem, ardeiul, morcovul si pastarnacul le taiem cubulete mici. Ceapa rosie si ceapa verde o taiem marunt. \
Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam legumele, presaram un pic de sare si le calim cca 5-6 min, pana incep sa se inmoaie usor.
In oala de lut punem orezul spalat, adaugam si lingura de delikat. Peste legumele calite adaugam cele 3 pahare de apa si apoi turnam totul peste orezul din oala de lut, presaram putin piper si bagam oala la cuptor la foc foarte mic pentru cca 2 ore.
Separat spalam carnea o punem sa se prajeasca intr-o cratita, presaram putina sare deasupra. Cand carnea este gata, o scoatem din cratita si cu 20 min inainte sa stigem focul la cuptor, adaugam si carnea in orez, sa se imbine aromele.
Servim cu o salata de varza, muraturi sau cu ce prefera fiecare.