Orez cu legume / Biryani

de Catalina L in Mancaruri de post, 6 Dec 2018 | 3586 vizualizari

 

O reteta de post parfumata de origine indiana.
Ideal de servit simpla sau cu legume gatite la cuptor sau ca garnitura la o carne, peste etc.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/orez-cu-legume-biryani.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de orez complet brun
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingurita mica de scortisoara, una de curcuma si una de chimen pudra
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei
  • 2 capsule de cardamom verde
  • 4 cuisoare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ½ ardel taiat bucatele
  • 3 morcovi mici taiati marunt
  • 600 ml de apa fiarta
  • 250 g de mazare verde (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume / Biryani:

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.

Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .

Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.

Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.

Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.

Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 - 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.

Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.

Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume / Biryani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post