Morcovii, ceapa, patrunjelu, pastarnacu, telina, ardei rosu se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga: legumele de mai sus impreuna cu sare si piper si se aseaza pe foc. In timp ce legumele sunt pe foc adaugam si boabele de mazare.
Dupa ce legumele s-au muiat putin se adauga si orezul spalat bine. Se amesteca bine sa nu se prinda pana cand orezul isi schimba culoarea.
seaparat in alta cratita se pune apa la fiert in care adaugam 2 cuburi de supa.
cand orezul si-a schimbat culoarea adaugam din supa in care s-au topit cuburile, treptat cu un polonic.
Supa se adauga dinou imediat ce prima catitate de supa a fost absorbita in orez.
Se fierbe pe foc moderat si se amesteca des ca sa nu se prinda.
Noi am servit alaturi de pulpe de pui la gratar.