Preparare lapte cu orez:
Punem laptele la fiert cu un praf de sare.
Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa.
Cand orezul s-a umflat, turnam laptele fiert peste orez. Aveti grija, orezul se va umfla foarte repede.
Lasam sa fiarba timp de 15 minute si adaugam zaharul. Stingem focul si punem coaja de lamaie rasa.
Prepararea pere in caramel:
Se pune laptele la fiert.
Punem zaharul , cu zaharul vanilat si cu o lingura de apa, la caramelizat.
Cand s-a caramelizat zaharul punem perele, spalate si taiate felii.
Lasam 2-3 minute si apoi turnam laptele fiert peste.
Se lasa la foc mic pana cand se topeste caramelul.
Intr-o farfurie punem caramel, apoi orez si iar caramel cu pere deasupra.
Se serveste fierbinte, intr-o zi torida. Ca o sedinta la sauna, garantat. :D
Pofta buna!