Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel

de ionix in Dulciuri, 5 Aug 2010 | 5486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez cu lapte:
  • 1 l lapte
  • cana mare cu orez
  • Un praf de sare
  • cana cu apa
  • Coaja rasa de o lamaie
  • 3-4 linguri cu varf cu zahar
  • Pentru pere in caramel:
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 pere (eu am avut pere mici de vara)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel:

Preparare lapte cu orez:

Punem laptele la fiert cu un praf de sare.

Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa.

Cand orezul s-a umflat, turnam laptele fiert peste orez. Aveti grija, orezul se va umfla foarte repede.

Lasam sa fiarba timp de 15 minute si adaugam zaharul. Stingem focul si punem coaja de lamaie rasa.

Prepararea pere in caramel:

Se pune laptele la fiert.

Punem zaharul , cu zaharul vanilat si cu o lingura de apa, la caramelizat.

Cand s-a caramelizat zaharul punem perele, spalate si taiate felii.

Lasam 2-3 minute si apoi turnam laptele fiert peste.

Se lasa la foc mic pana cand se topeste caramelul.

Intr-o farfurie punem caramel, apoi orez si iar caramel cu pere deasupra.

Se serveste fierbinte, intr-o zi torida. Ca o sedinta la sauna, garantat. :D

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Waffe cu pere caramelizate