Orez cu lapte pe frunze de nuc

de Julie in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 8083 vizualizari

 

Un desert usor si foarte aromat, pe care femeile din Muntenia
obisnuiesc sa-l dea de pomana in ziua " Mosilor de vara",
impreuna cu oale de lut de cozile carora leaga cirese.
Orezul poate fi inlocuit si de colarezi si se aseaza
pe frunze de nuc sau pe frunze de tei.
Este o traditie care s-a pastrat de pe timpul dacilor.

Dar nu numai atunci se pregateste, ci si cand ....avem pofta... :)

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • 3 cani lapte dulce
  • 2-3 linguri cu zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • razatura de lamaie
  • scortisoara
  • frunze de nuc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pe frunze de nuc:

Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa.
Punem laptele cu zaharul la fiert.
Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.
Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez.
Cand este gata,oprim focul si adaugam zaharul vanilat,esenta , razatura de lamaie si scortisoara.

Spalam frunzele de nuc si le asezam pe o farfurie.
Punem orezul fierbinte peste frunzele de nuc si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pe frunze de nuc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

23.07.2010, 23:08

Ce frumos e

Julie 1

24.07.2010, 10:05

Multumesc tuturor celor care m-au cadorisit cu furculite!

Julie 1

24.07.2010, 10:07

Mena,merci Joly, si eu mai fac uneori cu gem .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert orez cu lapte, cremos si aromat