Nu mai mancasem de mult timp si tare am poftit cand am vazut la Patricia, asa ca am facut si eu, dar reteta clasica asa cum facea bunica mea.
Insa am imbunatatit-o cu niste dulceata de afine si de trandafir pe care am primit-o de curand de la o prietena draga si cu alte dulceturi din camara mea, sau cacao si scortisoara.
Am spalat bine orezul si l-am acoperit cu 1/2 parte apa. Masura mea a fost un bol de 350 ml.
Am lasat orezul in apa 15 minute timp in care s-a marit volumul.
Laptele l-am pus la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara si putina sare si am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere.
Peste orez am mai adaugat 1/2 parte apa si l-am pus la fiert la foc mediu, iar cand a inceput sa fiarba si sa isi mareasca volumul, am adaugat laptele si am lasat la fiert cam 20 minute mestecand din cand in cand.
Dupa stingerea focului, am pus imediat orezul in boluri si am servit cu dulceata sau cu cacao.